Pielisen Messut 2014- tapahtuma järjestetään tänä vuonna Nurmeksessa, tuhansien koivujen kaupungissa Pielisen rannalla. Messupaikan kauneus, hyvät liikenneyhteydet sekä monipuoliset majoitus-, ravitsemus- ja ohjelmapalvelut tekevät messupaikastamme ainutlaatuisen.
Karjalanpiirakat, rahkapiirakat, monet karjalaiset herkut, Pielisen kaloista loihditut kalalautaset, leivät ja leivokset...
Baariosastolla nälkä ja jano hellittävät: Nuorten Baari ja  Piirakkabaari palvelevat messuvieraita koko messujen ajan tuoreilla herkuilla. Voit myös herkutella ja ostaa mukaan georgialaiseen tapaan valmistettua kotijuustoa ja juustolla täytettyjä piirakoita, hatchabureja.  Maistuisiko Koivurinteen Erän kapakalakeitto? Tai nuotiokahvit kodassa? Tai taidolla tehty thai-ruoka? Vuonoksen jäätelö kruunaa kesäpäivän! 

TERVETULOA PIELISEN MESSUILLE MUTJAKKAAN KARJALAISEEN KAUPANTEKOON JA TUHANSIEN KOIVUJEN KAUPUNKIIN - NURMEKSEEN!Kuvateksti

Kuvateksti

Messupaikka Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus Oy. Ollin Palvelutaksi kuljettaa tunnin välein Porokylä-Itäkaupunki-Hyvärilä.

Pielisen Messut 2014- tapahtumapaikka sijaitsee 3 km Nurmeksen keskustassa, hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden keskellä. Pidämme messut 14.6.2014 lauantaina klo 9.00- 19.00 eli tiedossa on kymmenen mukavaa ja lennokasta messutuntia!
Monipuolinen kohderyhmäkohtainen messuohjelma takaa yleisön viihtymisen koko messupäivän ajaksi.

PAIKALLISKULJETUS MESSUALUEELLE JÄRJESTETTY. Ollin Palvelutaksin aikataulut ja reitit tästä linkistä.

MESSUALUEELLE YLEISÖLLÄ VAPAA PÄÄSY!

Järjestäjä: Pielisen Messu- ja Yrittäjäyhdistys ry

Ollin Palvelutaksi kuljettaa messuille ja takaisin tunnin välein


Ollin Palvelutaksi kuljettaa tasatunnein messualueelle ja takaisin reitillä Porokylän S-market - Itäkaupunki (Salen linja-autopysäkki) - Pielisen Messut/Hyvärilä.
Aikataulut ja reitit näet tästä linkistä. Ollin puhelinnumero Olli 040 859 1513
Hinta: 3,00 e/suunta, lapset (alle 12 v 1,50 e/suunta).

Kuvateksti

Nurmes- leivoskahvien arvonta tunnin välein: 9.50, 10.50, 11.50, 12.50, 13.50, 14.50, 15.50, 16.50, 17.50 ja 18.50. Tule laita arvontalipukkeeseen nimesi ja puhelinnumerosija pudota lipuke tonkkaan niin voit voittaa Nurmes- leivoskahvit. Leivokset on leiponut Pielispakari Oy ja niillä juhlistetaan Nurmeksen 40- vuoden kaupunkioikeuksia. Onnea arvontaan!
Ps. Leivoksia on myös myytävänä messukahviloissa.

HEIKKI- höyryveturilla riittää kiireitä 14.6.2014. Messuvieraiden haku Lieksasta ja Valtimolta ja Valtimolle takaisin.

HEIKKI- höyryveturijuna kuljettaa messuvieraita Lieksasta ja Nurmeksesta. Katso aikataulut ja hinnat tästä.
Nurmes-Valtimo matkaoppaat ry myy matkustajille Sinkkosen marjatilan vanhanajan mansikka-mustaherukka limonaatia ja vesirinkeleitä. Kiepahda kyytiin ja hurruuta vanhaan malliin Pielisen Messuille Nurmekseen.
Nurmeksen rautatieasemalta kuljetus messuille linja-autolla Pentsami Oy/Samimatkat. Pieni maksu.

Muistitko, että HEIKKI- höyryveturjuna kolkuttelee historiallisella Karjalan radalla. Alkuperäinen Karjalan rata Viipurista Sortavalan kautta Joensuuhun sekä haararata Antreasta Imatralle rakennettiin vuosina 1890-1894. Myöhemmin sitä jatkettiin Joensuusta Lieksaan (1910) ja Nurmekseen (1911) ja sieltä edelleen Kontiomäen kautta Ouluun.Nurmeksen ja Oulun välinen rataosa valmistui vaiheittain vuosina 1926-1930.


Apina- liukumaki odottaa laskijoitaan...

Luontoon ohjaajat Anu ja Katri Luontopalvelu Tervastulet- yrityksestä vastaavat 'Lasten Maailman' aktiviteeteista. On APINA-liukumäki, KIRAHVI-pomppulinna (katoksellinen), KOTA-kahvila (Laakamäen Lihan herkkumakkaroita, kotakahvia, tikkupullaa...) ja muuta lasten touhua. Ammattitaitoiset ja mukavat ohjaajat!
APINA- JA KIRAHVI: yhteishintaan 4 e/lapsi/koko päivän ajan saa käydä pomppimassa ja laskemassa.

KIRAHVI odottaa pomppijoitaan

'LASTEN MAAILMA'- alueella on myös 'LITTLE KIRPPIS'- alue, jossa lapset ja nuoret saavat harjoitella kaupankäyntiä ja olla myyjinä. Myyntipaikan hinnoittelu on riippuvainen lapsen/nuoren iästä: myyjän ikä 1 v = 1 euroa, 6 v = 6 euroa jne. Max. 20- vuotiaille:)

Katso ulkopaikkakartasta F-alue, jossa 'LITTLE KIRPPIS'- alue ja G-kortteli jossa 'LASTEN MAAILMA'- kortteli.
Lapsille ullkaoalueella myös poniajelua, mönkijäajelua (sähköinen mönkijä), kissoja...

Ja sisällä PielisAreenalla klo 9.20 ja klo 11.20 TIMO TAIKURIn taikashow -- Ananasakäämä!

Sisällä järjestetty lastenhoito 4h- nuoret yrittäjät 2 e/lapsi/2 h. Sisältää askartelua, kasvomaalauksen, valvottua kiipeilyseinä- aktiviteettia ym. turvallista lasten kaitsentaa. Katso 4H- lastenhoitoalue sisäpaikkakartasta.

Lauantain kuva-arvoitus nro 1. Miltähän Pielisen Messut -osastolta löydät näitä, patiinit ja kenkiä siivekkäitä?

Lauantain kuva-arvioitus nro 2. Tältä osastolta saat, puusepän taidot loistokkaat. Kuka on tekijä, mikä osasto on?

Lauantain kuva-arvoitus nro 3. Tämä kuva kertoo sen, mitä kertoa voi ma en. Kenen runoja, millainen osasto?

Lauantain kuva-arvoitus nro 4. Neljäs kuva-arvoitus - tästä alkaa innostus! Ken' on tehnyt tämmöisen, suklaallako koristi sen?

Messupaikka Pielisen Messut 14.6.2014

Timo Taikurin esitykset klo 9.20 ja 11.20. ANANASAKÄÄMÄ!

Lasten istuinryhmä Pielisen Messuilla 14.6.2014

Pielisen Messut vahvistavat seutukunnan tulevaisuutta..

Kuva: Hannu Ilvonen. HEIKKI hakee lieksalaiset ensin. 7.30 Nurmeksesta, 10.00 Lieksasta ja Nurmeksessa 11.15.

JUHLAJUNA- Nurmes 40 vuotta kaupunkina- MESSUJUNA HEIKKI HAKEE LIEKSALAISET JA VALTIMOLAISET MESSUILLE. Muistitko, että HEIKKI- höyryveturjuna kolkuttelee historiallisella Karjalan radalla. Alkuperäinen Karjalan rata Viipurista Sortavalan kautta Joensuuhun sekä haararata Antreasta Imatralle rakennettiin vuosina 1890-1894. Myöhemmin sitä jatkettiin Joensuusta Lieksaan (1910) ja Nurmekseen (1911).

Sitten HEIKKI lähtee Valtimolle klo 11.20 ja Valtimolta klo 12.15. Illalla HEIKKI vielä kuljettaa klo 19.15 Valtimolle ja on takaisin Valtimolta 20.50. Kuva: Hannu Ilvonen.

                                                               JUHLA- MESSUJUNA HEIKIN HINNAT JA AIKATAULUT TÄSTÄ LINKISTÄ

Kuvateksti